Επαναλειτουργία Ακαδημιών από τη Δευτέρα 17/5/2021

Επαναλειτουργία Ακαδημιών από τη Δευτέρα 17/5/2021

Ενημέρωση σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έγιναν από την πλευρά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, όσον αφορά τον έλεγχο για COVID-19 των αθλητών των σωματείων.


Τεστ αθλητών σωματείων 13-18 ετών και Ακαδημιών 6-12 ετών


Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη ανακοίνωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Επιτροπή, συμφώνησαν στη χρήση των self-test για όλες τις προπονήσεις των ηλικιακών κατηγοριών 13 έως 18 ετών, όπου θα αρκεί η προσκόμιση της «Σχολικής Βεβαίωσης/Κάρτας», που εκδίδουν τα παιδιά αυτά ως μαθητές.


Ωστόσο, λόγω της διαβάθμισης επικινδυνότητας του αθλήματός μας, θα απαιτείται και η διενέργεια rapid-test. Από τη στιγμή που οι προπονήσεις όλων των τμημάτων θα γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα και μόνο, ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ο «ΜΕΣΑΙΟΣ», κάτι που συνεπάγεται τη διενέργεια rapid-test μία φορά ανά δύο εβδομάδες. Φυσικά, μετά τη διενέργεια των rapid test, τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται στο pepss.covid@gmail.com, μαζί με τον συγκεντρωτικό πίνακα σε μορφή excel.


Όσον αφορά την επαναλειτουργία των Ακαδημιών (δηλαδή παιδιά 6-12 ετών), που θα επιτραπεί από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, θα αρκεί η προσκόμιση του self-test, στο οποίο υποβάλλεται το κάθε παιδί για το σχολείο του. Επιπλέον, θα απαιτείται και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ «Αθλητισμός & COVID– Οδηγίες Λειτουργίας Ακαδημιών (12/05/2021)» https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.


Παρακαλούμε για την υπεύθυνη τήρηση όλων των παραπάνω και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.